wtorek, 15 stycznia 2013

JARSKO

Znowu placki. Teraz nieco inne. Z placków tortilla, można zrobić o wiele więcej, niż tradycyjny rulon z mięsem i warzywami. Spójrzmy na nią z innej perspektywy... dość płaskiej... Czasami zostają samotne w lodówce, innym razem po prostu je kupujemy, wierząc, że  kiedyś je wykorzystamy.
Przede wszystkim będzie JARSKO :)





Na dwie porcje:

2 placki tortilla
ok 4 łyżek ketchupu
zielone oliwki
pół papryki
ok 4 cm pora
dużoooo tymianku i oreganoo
mozzarella


W sam raz na kolację. Placek tortilli smarujemy ketchupem (można użyć swojego ulubionego sosu pomidorowego, ale ketchup nadaje ciekawą słodycz). Sypiemy posiekane oliwki, por, pokrojoną w kostkę paprykę (dobry byłby tez pomidor). Obsypujemy wszystko tymiankiem i oregano. Kładziemy pokrojoną mozzarellę, odrobina przypraw, można pokropić oliwą z oliwek.
Do piekarnika na 200/180 st. dosłownie na 10-15 min, aż ser się roztopi, a placek lekko podpiecze.

Można podać z sosem czosnkowym :)

Szamiemy!

3 komentarze: