czwartek, 17 stycznia 2013

Może, może : szprot

Będzie bardzo prosto, ale może nie do końca pospolicie ;)
Będzie co prawda wspomniany wcześniej szprot, ale w wersji puszkowej (stety bądź niestety). Zapewne wielu, znana jest tradycyjna sałatka z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem i kukurydzą. Postanowiłam ją nieco zmodyfikować. Jedliście z pewnością tradycyjne szproty w sosie pomidorowym? Trochę je urozmaiciłam robiąc z nich pastę :)
Tak krótko jeszcze nie było !




puszka szprotów w sosie pomidorowym
duży kwaszony ogórek
ćwiartka małej cebuli/kawałek pora
jajko
posiekana pietruszka do smaku



dowolne pieczywo


Gotujemy jajko na twardo, studzimy. Szproty rozdrabniamy w misce, dodajemy posiekanego ogórka, por (cebulę), pietruszkę i jajko. Mieszamy. Układamy na pieczywie 




tradycyjnie SZAMIEMY :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz