poniedziałek, 25 marca 2013

Bardzo fit

Dziś poniedziałek, więc będzie chudo, chudziutko, chuuudzinkowo. Ogromnymi krokami zbliża się wiosna, więc tym bardziej czas wziąć się w garść i ŻM (myślę, że dieta ta jest powszechnie znana).
Bardziej proponuję na gorąco, gdyż jako obiad do pracy nie bardzo się nadaje.
A śnieg nie ma prawa istnieć.







2 piersi z kurczaka
pergamin do smażenia bez tłuszczu , np. winiary
pół paczki szpinaku
2 łyżki jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
sól

surówka:
pół małej kapusty pekińskiej
pół pora
2 marchewki
duże jabłko
sok z cytryny
szczypta soli i pieprzu

Zaczynamy od przygotowania szpinaku. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy umyte liście szpinaku. Dusimy, kiedy liście zmniejszą swoją objętość, solimy i dodajemy jogurt. Umyte i osuszone piersi układamy na pergaminie i smażymy bez tłuszczu na patelni. Surówkę również lepiej przygotować wcześniej. Przepis: SURÓWKA

Podajemy razem


Szamiemy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz