piątek, 1 marca 2013

Barowo

Choć ostatnio było "dość" zdrowo to dziś trochę kalorii, ale w rozsądnej ilości :) Dziś zestaw bardzo tradycyjny i podawany chyba w 90 % restauracji i barów w Polsce. Mega prosty, ale na pewno o wiele przyjemniej zjeść ten zrobiony domowo. Zapraszam na parę kęsów !




FRYTYYYY!

Pierś z kurczaka
sól, pieprz
odrobina masła
jajko
bułka tarta
oliwa

ok 4 małych ziemniaków
sól

Pierś z kurczaka rozbijamy, doprawiamy, układamy na środku odrobinę masła i zawijamy. Panierkę tworzymy z rozmąconego jajka i bułki tartej. Ziemniaki kroimy na dowolny kształt. Na rozgrzanej oliwie z odrobiną masła smażymy kotlet, na początku lepiej pod przykryciem. Frytki smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy z ketchupem, majonezem czy surówkami ( ja jadłam mizerię ;) )

Szamiemy!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz