niedziela, 3 marca 2013

Niedziela - pora na szpinak.

Dziś musiało być pożywniej :P I jest! Spagetti, mielone mięso i szpinak już był, ale w tej wersji polecam równie mocno :)







sos:
ok 40 dag mięsa mielonego
pół paczki świeżego szpinaku
sos pomidorowy Knorr
ząbek czosnku
sól, pieprz
zioła prowansalskie, przyprawa do mięsa mielonego, papryka słodka
oliwa

pół paczki makaronu spagettii


Mięso przyprawiamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Na patelni obok, lekko podsmażamy posiekany czosnek, do którego dodajemy umyte liście szpinaku, dusimy (można dolać odrobinę wody) - przyprawiamy jedynie solą. Kiedy mięso jest już gotowe dodajemy sos, dusimy. Przelewamy do już miękkiego szpinaku, chwilę dusimy razem. Makaron gotujemy al'dente. Podajemy razem, posypane startym żółtym serem

Szamanko!
:)

2 komentarze:

  1. aż zgłodniałam, wygląda smakowicie! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to zachęcam do wypróbowania! :) dosyć szybko i łatwo :)

      Usuń