czwartek, 4 kwietnia 2013

Fit spagetti

Zapowiedziałam się już na facebooku, więc dotrzymuję słowa... :) Pewnie wiele/wielu z Was, po Świętach, stara się odchudzać czy chociaż zdrowiej odżywiać... Ja stawiam na to drugie, plus jakiś ruch - w moim przypadku fitness :) Mam nadzieje, że do wiosny coś się zmieni ;)





mieszanka włoszczyzny (1 marchewka, pietruszka, por, kawałek selera)
pół cukinii
garść posiekanej kapusty pekińskiej
pół kostki rosołowej
sól, pieprz
oliwa

pół paczki makaronu spaghetti wieloziarnistego (lubella)

Makaron gotujemy al'dente. W rondlu  w połowie szklanki z bulionem, podduszamy pokrojoną marchewkę,  pietruszkę, seler i cukinię. Ja użyłam obieraczki do warzyw i w ten sposób powstały idealne paski, które szybko się podgotowały i pasowały do kształtu makaronu. Na patelni, na oliwie podsmażamy pokrojony w plastry por, po chwili dodajemy odcedzone warzywa, mieszamy, dodajemy posiekaną kapustę, dusimy do miękkości i doprawiamy. Na koniec dodajemy makaron i mieszamy.


obiad pożywny, lekki - w sam raz na tę porę ;)


smaczności!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz